3. VSESLOVENSKO SREČANJE MOŽ, OČETOV IN SINOV

Povabljen na celodnevni dogodek, ki je sad pobude osemnajst moških skupin iz cele Slovenije. Poslušali bomo predavanje na temo “Moškega in žensko je ustvaril”, imeli okroglo mizo, agape ter evharistijo. Dobrodošel v vzajemno krepitev bratstva, sinovstva in očetovstva!

Kje: Škofijska gimnazija A. M. Slomška, Vrbanska cesta 30, Maribor

Kdaj: 9:00 – 18:00, 24.9.2022

Vseslovensko srečanje očetov, mož in sinov je sad pobude mož in štirinajstletnega skupnega dela po metodi duhovnega pogovora. Iz tega je nastalo po Sloveniji že osemnajst moških skupin, ki rastejo iz odmikov za moške. Smo dejavni na področju družine, Cerkve in družbe. Navdihuje nas povabilo papeža Frančiška, da gremo med ljudi in jih vabimo v Božjo družino. Posebno nalogo vidimo v vzajemni krepitvi bratstva, sinovstva in očetovstva. Družine in družba potrebujejo pogumne in odgovorne očete. Može, ki znajo drug drugemu pomagati živeti novozavezno moškost: “To je moje telo, ki se daje za vas!” To živimo skupaj z ženami v Cerkvi. Zato je letošnja tema: Moža in ženo ju je ustvaril.

Program:

09.00 – Tiha adoracija
09.30 – Sveta maša: nadškof Alojzij Cvikl 
11.00 – Malica 
11.30 – Glavno predavanje: izkušeni psihoterapevt dr. Andrej Perko in vodja Pohoda za življenje Urška Cankar Soares

12.30 – Pogovori po skupinah
14.00 – Kosilo
15.00 – Okrogla miza: glavnima predavateljema se bodo pridružili še moralni teolog duhovnik dr. Ivan Štuhec, psiholog in psihoterapevt Rudi Tavčar, voditelj, pričevalec in predavatelj iz Družine in življenja Aleš Čerin, soorganizator srečanja duhovnik Francesco Bertolini in srčni in verni nogometaš  Marcos Magno Morales Tavares

17.00 – Molitev in blagoslov
17.15 – Slavljenje
17.30 – Agape

Srečanje organizirajo moške skupine s sodelovanjem SŠK.