O skupini “Možje sv. Jožefa”

msjOd leta 2009 pa do danes je šlo skozi Odmik za moške že čez 300 mož. Med nami se je počasi porodila misel, da bi znotraj IDD ustanovili skupino za moške. Rečeno storjeno. Napočil je ta pomemben trenutek. 29.11. 2011 je potekalo prvo ustanovno srečanje, na katerega je prišlo 9 moških. Danes nas je že več kot dvakrat toliko.

KDO SMO IN NA ČEM TEMELJIMO

Naša skupino sestavljajo krščanski možje, ki hočejo svojo moškost graditi na veri v Boga Jezusa Kristusa. Naša vera temelji na Božji ljubezni, kakor je razodeta v njegovi Besedi in življenju njegovega Sina. To je veliko Dejstvo evangelija, ki je načelo in temelj naše skupine.

EVANGELJSKO DEJSTVO

  1. Bog je naš Stvarnik. Ustvaril nas je tako, da bi živeli v večni harmoniji z Njim in med seboj ter da bi skrbeli za ostalo stvarstvo. Naučiti se moramo prepoznavati Dobro, Lepo in Resnično in se zanj odločati. Ne bojimo se duhovnega boja za ta cilj, ampak ga zavestno sprejemamo.
  2. Bog nas ne neha ljubiti, niti ko se mu dejavno upremo. V Kristusu je storil vse kar je nujno, da bi nas vedno znova privedel nazaj k sebi. Želi nas imeti za svoje sogovornike in sodelavce. V tem je naše dostojanstvo. Vabi nas, da ga iščemo in najdevamo v vseh stvareh, ter se učimo živeti svobodo, ki nam jo je podaril.
  3. Sprejemamo odgovornost za svoj duhovni boj in v Kristusovem odpuščanju najdemo moč in ustvarjalnost. Sprava z Bogom nas postopno krepi in utrjuje v notranji svobodi ter v skladnosti do sebe in drugih. Njegov Duh je na delu v naši slabotnosti, razodeva Božjo slavo in nas približuje Božjemu kraljestvu. Zaradi tega smo lahko bolj dejavni bratje, možje, očetje in državljani naše drage Slovenije.

CILJ SKUPINE: je osebna in skupna rast v krščanskega moškega.

Drug drugemu pomagamo na naši skupni poti. In sicer tako, da drug z drugim pošteno in odkritosrčno razdelimo svoje osebno izkustvo, izzive in spodbude vsakdanjega krščanskega življenja v svetu, kjer se ima večkrat zlo za dobro. Vsak lahko prispeva svojo izkušnjo. Gradimo tovarištvo. Izhajamo iz prepričanja, da vsak kristjan vsak dan potrebuje pomoč in da ima vsak kristjan nekaj s čimer lahko pomaga. Zavzemamo se za resnico in stojimo za besedo.

Skupina se srečuje vsak četrti torek v mesecu od 18.30 do 21.30 pod vodstvom p. Viljema Lovšeta DJ.

Kontakt:

Tel.: 041 63 26 26

viljem.lovse@rkc.si