Svetopisemski maraton – neprekinjeno branje Svetega pisma – Pridruži se!

Kristjani vse Božje delovanje razumemo kot utelešenje njegove Besede – in ko ta postaja»dogodek« v našem času in prostoru, smo deležni Boga. Tak dogodek je tudi svetopisemski maraton – izmenično, nepretrgano branje Svetega pisma, 24 ur na dan. Tu ne gre za tekmovanje v hitrem branju Svetega pisma, pač pa je prebiranje Božje besede hkrati tudi molitev za bralca in poslušalce. Beseda “maraton” nakazuje, da gre za vztrajanje, saj ob Božji besedi bedimo teden dni, podnevi in ponoči. “Vztrajajte v molitvi, bedite v njej in se zahvaljujte”. Kol 4,2

Program: https://www.svetopisemskimaraton.si/program-2020

Povabljeni k maratonskemu branju Svetega pisma v Antonovem domu v Ljubljani na Tržaški cesti 85.

Letos Svetopisemski maraton traja od nedelje 26. 1. do sobote 1. 2. 2020.

MSJ možakarji smo že rezervirali nekaj terminov:

ponedeljek, 27.1.2020  
00.00-2.00 Možakarji sv Jožefa – Ljubljana
2.00-4.00 Možakarji sv Jožefa – Ljubljana

četrtek, 30.1.2020  
0.00-2.00 Možakarji sv Jožefa – Ljubljana

Lahko se nam pridružite ali pa kot skupina izberete nov termin za vas. 

»Maratonsko« branje Svetega pisma bo potekalo od nedelje, 26. januarja do sobote, 1. februarja 2020, 24 ur na dan v kapeli Antonovega doma na Viču.

Branje je razdeljeno na 2-urne termine, ki jih “pokrijejo” v naprej dogovorjene skupine bralcev. Vedno se jim lahko pridružijo tudi naključni posamezni bralci. Enega takšnih 2-urnih terminov lahko prevzame že skupina štirih bralcev.

Skupine vabimo, da se k branju prijavite že zdaj preko SEZNAMA BRANJA NA POVEZAVI.

Nekaj navodil za bralce svetopisemskega maratona

Sveto pismo beremo počasi, naglas in razločno.

Posamezni bralec prebere samo eno poglavje in potem sede, ter da mesto naslednjemu bralcu znotraj skupine oz. iz seznama, ki bere naslednje poglavje in tako naprej, dokler ne pridejo na vrsto vsi navzoči bralci in pride prvi bralec v skupini ponovno na vrsto.

Ko spoštljivo pristopi k Svetemu pismu, vsak bralec napove, katero svetopisemsko knjigo in katero poglavje bo bral – reče na primer: »Pismo Rimljanom, 8. poglavje« 

Vmesnih naslovov ne beremo.