Brat, ki hodi pred menoj in za Jezusom

 sp vzoriSVETI PETER – MOŠKI, KI ME UČI MOŠKOSTI-1

Kdo sem? Kam grem? Kakšne preizkušnje moram prestati? Kaj moje življenje in odnosi izžarevajo drugim? Kaj želim jaz izžarevati? Kaj pa si želimo vsi skupaj? Ali mi pri tem lahko pomagajo očividci Jezusovega življenja, smrti in vstajenja?

Sveti apostol Peter mi zagotovo lahko pomaga. Pot Petrove poklicanosti je pot vsakega kristjana, še posebej moškega. V hoji za Jezusom je počasi dozoreval. Postavljali mu bomo vprašanja: Kdo je? Kdo je zanj Jezus? Kakšne preizkušnje je moral preživeti? Itd. Na ta način bomo poglobili smisel in pomen svoje poti romanja na tem svetu in tudi smisel tega, kar danes doživljamo in živimo. Odkrili bomo, da smo sredi Kristusovega smisla-zgodbe, sredi njegove ljubezni do Očeta in nas.

V veri dozorevamo počasi. Naš odnos do Boga, Kristusa, sebe in drugih se počasi prečiščuje in postaja vse bolj pristen in resničen.

Preden se lotimo osebne poti, se za trenutek ustavimo še pri Jezusu: „In takoj je primoral učence, da so šli v čoln in se peljali pred njim na drugo stran; sam naj bi medtem odpustil množice. In ko je množice odpustil, je šel na goro, da bi na samem molil. Ko se je zvečerilo, je bil tam sam.“ (Mt 14, 22–23).

Jezus je šel sam na goro, da bi molil. Povabim te, da si tudi ti vsak dan vzameš kak trenutek za premislek in okušanje svojega podarjenega življenja pred Bogom.